29 Nisan 2011 Cuma

Kraliyet Düğünü ve Demokrasi





Bildiğimiz gibi Prens William ve Kate Middleton çifti bugün hatta şu saatlerde dünya evine giriyorlar.Allah bi yastıkda kocatsın diyip asıl anlatmak istediğim meseleye döneyim. Dünyada ilk kez krala karşı baş kaldıran ilk anaysal sürece giren ve meşrutiyete ilk kez merhaba diyen ve demokrasinin beşiği sayılan bu ülkede bugün Kraliyet düğünü yapılıyor.İngilizler ve milyonlar Kraliçeyi ve Kraliyet ailesinin bu müthiş düğününü görmek için ekran karşısına geçiyor.


Çok garip değil mi? Sembolikte olsa Birleşik Krallık adını kullanan 'U.K' Kraliyet ailesini barındıran İleri demokratik bir ülke... Biz mi yanlış biliyoruz yoksa İngilizler mi saf hadi canım kralla padişahla demokrasi mi olurmuş.

Ve tokat gibi cevap: Evet,Mösyö....


Ne yani şimdi padişahı kovmaya gerek yokmu hani 23 Nisanda okuduklarımız bugün meclis kuruldu sonra hemen padişah kovuldu.Padişah kovmayı Demokrasi,balo yapmayı modernlik sayan zihniyete en güzel cevabı İngiltere veriyor.Şu espriyi yapmadan bitirmiyim.Keşke nikahı kıyan papaz şöyle dese Galler Prensinden bi küçük altın,ooo Kraliçemizden geline 5'i bir yerde :D  neyse Cat Stevens dan Lady D'arbanville genç çiftimiz için gelsin...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder