15 Haziran 2011 Çarşamba

Seçmen: Mhp bu bir UYARIDIR!!!

         Seçimde önce Kaset Olaylarıyla çok sık gündeme gelen Mhp'nin barajı geçip geçemeyeceği epey konuşuldu.Kaset skandalının üstüne Bahçelinin Okyanus Ötesi göndermeleriyle Cemaatide karşısına alması muhafazakar ülkücüler arasında pek iyi karşılanmadı.Bütün bu olanlardan sonra herkesin aklına şu soru geliyor peki tüm bu olup bitenlerden sonra Mhp nasıl barajı geçti??

        Sorunun analizini Ahde vefa ve Kürt sorunu boyutuyla izah etmeye çalışağım.

        Öncelikle seçmenin değişimden yana olduğunu 58lik Anayasa referandumuyla gördük.Seçmen yeni Türkiye vurgusuyla Mhp'ye Kürt sorununda çözümden yana olması gerektiğini ilk kez burada bildirmişti.Ve bundan sonra sırasıyla cemaate karşı vurucu sözler ve kaset skandalı Mhp'yi baraj altına itecek kadar oy erimesine yol açtı. Fakat eski ülkücüler,küskünler olsun değişim taraftarları Mhp'nin siyaset dışı aktörler tarafından onursuzca siyaset sahnesinden silinmesini gururuna yediremedi ve sandıkta Mhp'ye sandıkta çıktı.Fakat bu Mhp'yi körü körüne desteklemek değil bir ahde vefa duygusuydu.

        Mhp'nin önemli oy aldığı İç Anadolu,Erzurum,Rize,Elazığ-Erzincan Hattının Akp'ye kayması olayın Kürt Sorunu boyutunda Mhp'ye bir uyarıydı.Kısaca Çözümün dışında kalma ve yeni Türkiyede yerini al.Yarının inşaası için yerini al.


       Kısaca Mhp Halk desteğini kaybetmek istemiyorsa artık yeni Türkiye argümanlarıyla konuşmak zorunda olduğunu gördü.

      Mhp'ninde demokratik anayasa'ya ve Kürt Sorununun çözümüne destek vermesi temennisiyle...
                  Yazmış Bulundum...



           

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder