9 Mayıs 2011 Pazartesi

Barışan Kardeşler: Yeni Orta Doğu Düzeni

       
           Geçtiğimiz aylarda Tunus'ta başlayan ve Domino Etkisi veya Arap Baharı olarak adlandırılan kitlesel hareketler hızla gelişim gösterip Devrim'e ulaşmıştır. Bu devrimler Orta Dopu'da dikdatörlerin tek tek düşmesiyle;Libya ve Suriyede direnişin sürmesi ve demokrasiye daha hızlı ulaşmak için yapılan gösterilerle son sürat devam ediyor.Devrim şehitlerine Allahtan rahmet diliyor ve kanlarını akıttıkları devrimlerin demokrasi ve halk iktidarlarıyla taçlanmasını temenni ediyorum.
         Çoğu akademisyen bu değişim sürecini Amerikanın yıkıcı Neo con politikalarından ve artık dünya kapitalizminin soğuk savaş artığı dikdatörlüklerle yola devam edememesinin bu devrimlerin nedeni olduğuna ikna edici kanıtlar sunsada devrimleri Abd'ye hediye etmeninde abeste iştigal olduğunu düşünmekteyim.Özellikle Türkiye'de şu anda bir değişim süreci yaşarken bu değişimlerden etkilenmemesi söz konusu değil.Yeni siyasal düzlemin daha hayırlı olacağını düşünmekteyim her devrim gibi Arap Baharı'nında zamana ihtiyacı var.Ama sevindirici gelişmelerde yaşanmıyor değil devrimler daha 6 ayını bile devirmeden OrtaDoğu'nun kanayan yarası olan Filistin sorununun çözümü için çok önemli adımlar atıldı.Bilindiği üzere fiili olarak 2 ye bolunmus olan (Hamas ve El Fetih)Filistin Türkiye ve Mısırın ortak girişimiyle aradaki çatışmalara son verilip bu direniş hareketi barıştırıldı ve tabiki İsrail'in tepkisi gecikmedi.

      Peki Filistin'in birleşmesi ne ifade ediyor bu birleşme arzusunu bir Filistinli kızdan dinleyelim:

'' Ne yapacağımı bilmiyorum.İsraile karşı bir harekette bulunmak için önce taraf secmeliyim fetih mi? hamas mı? Bu da ancak bir iç savaş sonucu cevap bulabilecek bir soru.Ne yani düşmanla savaşmak için önce halkımlamı savaşmalıyım''

       İşte birleşmenin önemini anlatan en güzel analizdi bu feryat.Ama artık hepsi geride kaldı artık tek vücut bir filistin var karşımızda.Ama kaybedecek bir saniye bile yok MAdrid Konferansından kovulan Filistin bu sefer dünyaya geri dönmeli.Gelecek yıl BM'de Bağımsız Filistin dosyası açılacak ve Filistin'in bağımsızlık süreci resmen başlayacak.Bize çok iş düşüyor. 

Teşekkürler Devrim,
Teşekkürler Mısır ve Türkiye,

Hadi Filistin bu sefer tarihin doğru yerindesin.

          Yazmış bulundum...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder