10 Mayıs 2011 Salı

Sen İnsan kalın derdin Dostum, ama kalamadık


Melek fabrikaları” diyordun Gazze için. “İsrail vurdukça melekler yükseliyor” diyordun Gazze'nin bacalarından. “İsrail'in, tüm insan hakları ve uluslararası kanunları ezip geçen suç arzusunun, bizim insan haklarını savunmadaki kararlılığımız kadar asla güçlü olamayacağından eminiz” diye direniyordun. “Ceset-aç tanklara” siper olmak için ambülânslarla dolaşıyorlardı, bizler pahalı ciplerin üzerinde hava atarken. 

Neden orada kaldığını “Bu zayıf organları kopmuş, kesilmiş bedenler, daha açmadan söndürülmüş bu hayatlar, ömrümün geri kalanında sürekli tekrarlanan bir kâbus olacak. Eğer hala onların sonları hakkında konuşacak güç bulabiliyorsam sadece artık sesleri olamayacak, aslında hiçbir zaman sese sahip olmamışlara adalet istediğim içindir” diye anlatıyordun.

“Orada birileri var mı?” diye soruyordun insanlığa, “bombardımandan çok terk edilmişlik insanı perişan ediyor” diye anlatıyordun yalnızlıklarını. Gazze'de gördüklerinden ve “çocukların ağır ceset kokusundan sonra” bu kirli dünyada adını yaşatacak bir nesilden bile vazgeçmiştin. Şöyle haykırıyordun:

“Lütfen, birisi bu kâbusu durdursun! Sessiz kalmayı seçmek şu an yaşanan soykırıma çanak tutmaktır. “Medeni” dünyanın her başkentinde, her şehrinde, her meydanında, öfkenizi bağırın, öyle bağırın ki bizim acı ve korku çığlıklarımızı bastırsın! İnsanlığın bir parçası, bu işe yaramaz sessizlikte hazin şekilde katlediliyor.” 

Gazze bombalar altında can verirken, Vittorio'ya “Yeni Yılı kutlayan ve bu masum sivillerin katline ortak olduğunu ve suç ortaklığı yaptığını anlamayan Avrupa ya da Amerika'daki şehir cennetlerinde dinlenmek yerine Gazze cehenneminin ortasında olmak çok daha rahatlatıcı” diyerek seçimini yapmıştın.

Gazze senin cennetin oldu, bize de aymazlığın, duygusuzluğun ve ihanetin cehennemi kaldı. Dostum seni mutlu edecek bir haber veriyim Filistin birleşiyor keşke sende görebilseydin...

“İnsan kalın” diye bitirirdin yazılarını.

"insan kalın"

"İnsan kalamadık be Vittorio! İnsan kalamadık!.. " 



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder